Børn og unge

 

 

Aldersgruppen 10-18 år (U 10 - U 18).

I Kano og Kajakklubben Limfjorden roes der med fokus på konkurrencedeltagelse, der er dog også plads til motions og nydelses roning. 

Ungdomsholdet er delt op i to hold; begynderholdet og konkurrenceholdet. 

Begynderholdet er for nye roere, som har lidt eller ingen erfaring med kajak, hvor alle ror på nogenlunde samme niveau. 

Konkurrenceholdet er for mere erfarende roere med kendskab til god ro teknik, hurtigere og mere udfordrende kajakker. 

Holdene træner både hver for sig- og sammen, for at roerne kan sammenligne sig med hinanden.

På dette link kan ses klubbens trænere:
http://www.kajakklubben.dk/side.asp?wkid=4547&side=5&navid=17

 

Træningen
På begynderholdet lærer man de grundlæggende kompetencer for at ro kajak. Holdet fokusere på at øve sig i at kunne øge sin balance og hastighed, for at kunne udvikle sig til at komme på konkurrenceholdet. Dette hold gennemgår også de sikkerhedsmæssige nødvendigheder for at færdes på vandet. 

Konkurrenceholdet fokuserer på at opnå endnu bedre balance og hastighed, samt at udvikle sig teknisk. 

På følgende link ses årsplan for træningen, planen opdateres løbende:
http://www.kajakklubben.dk/side.asp?wkid=4547&side=83&navid=160 

Årsprogrammet rummer ikke tillæg til træninger, som f.eks. kæntringsøvelser og makkerredninger. 
Træningstyperne rummer et stort udvalg varierende øvelser, så træningen er ikke den samme selvom overskriften er den samme. 

Se træningsprogram - klik på billede

 

Hvad forventer vi af dig
-at du kan svømme 350 m.
-at du møder op til træning, hvis du ikke har meldt afbud til den pågældende træner, så tidligt som muligt. 
-at du følger trænerens instruktioner efter bedste evne.
-at du anskaffer dig udstyr i takt med at du forbedrer dine evner, da meget udstyr ikke altid er tilgængeligt.

Dette betyder ikke at du skal have din egen kajak efter et år, det er normalt at anskaffe sig egen redningsvest og rohandsker efter en sæson. Det passer fint med fødselsdagsgaver og julegaver, med hvordan udviklingen i eget udstyr bør øges. Alt udstyr som er nødvendigt, befinder sig i klubben, så man behøver ikke at anskaffe sig noget inden man starter (Dette gælder dog ikke tøj, se afsnit om påklædning).

-at dine forældre også deltager med en aktivitet, som tilpasser sig med din aktivitet i klubben. Det betyder ikke, at de nødvendigvis skal være der hver gang der sker noget i klubben, men blot at de engagere sig i din aktivitet. 

 

Påklædning 
Påklædningen skifter meget med vejret og sæsonen. Svedtransporterende undertøj er her et af de bedste valg, dette suppleres med en vand- og vindtæt jakke i køligt vejr eller regn. Til en varm sommerdag anbefaler vi et par shorts og en svedtransporterende undertrøje. Generelt bør roeren selv være i stand til at kunne bedømme påklædningen ud fra, hvilket vejr det er. 

Tidligt og sent på sæsonen, bør man iklæde sig en ekstra trøje og have et spraydækken(cockpitovertræk) på, dette kan suppleres med rohandsker. Man kan sagtens starte en sæson i en våddragt, men vi anbefaler at man ikke at man fortsætter med den, da den begrænser bevægeligheden og kan hæmme indlæringen af en korrekt teknik. 

Det kan kun på det kraftigste anbefales at man skriver navn i sit tøj! Der er mange, der glemmer sit tøj og får det blandet sammen med andres, især på hytteture mm. 
Vi forbeholder os retten til at nægte en roer, at deltage i træningen, hvis påklædningen ikke er tilstrækkelig. 

 

Kontingent
Kontingentet for et ungdomsmedlem fremgår af følgende link:
https://selvbetjening.winkas.net/design/4547/Retningslinier/2011,%20Kontingentpolitik.pdf

 

Arrangementer
I klubbens aktivitetskalender er der en masse arrangementer, som ungdomsholdene også må deltage i, dog med få undtagelser. 

Desuden arrangeres der hver år en sommertur, og der er flere stævner, som klubben deltager i, hvilket også forbedrer det sociale sammenhold på holdet. For konkurrence holdet er der også træningslejre mm. Ofte forlænges træningen i forbindelse med evt. socialt arrangement, såsom grillaften, aftenture og andre hyggelige aktiviteter. Hertil skal det tilføjes at ungdomsafdelingen har et rådighedsbeløb, som kan tilpasses disse aktiviteter.